lieve Lieve

Mijn Eerste Verhaal

terug

Ik lag gisteravond te piekeren en toen kwam er een verhaal bij me op. Hier komt het verhaal:

Lang lang geleden ver hier vandaan leefden eens twee zusjes, een lelijke en een mooie. Maar je moet weten dat het lelijke meisje heel lief, gehoorzaam en betrouwbaar was en het mooie meisje juist heel gemeen, ongehoorzaam en brutaal.

Het waren twee koningskinderen. Hun ouders (de koning en koningin) waren gestorven toen de meisjes vijf jaar oud waren. Het mooie meisje, dat Nelle heten, had het niks geboeid. Het enige wat zij belangrijk vond was dat zij over het land mocht regeren. Ze hoefden ook geen man want als zij dan koningin werd was het land helemaal van haar. Het lelijke meisje, dat Elle heten, was in tranen uitgebarsten. Ze vond het vooral belangrijk dat alles gaat zoals het hoort, dus ze vond ook dat haar zus Nelle (die één dag ouder was dan haar) koningin moest worden.

Maar de koning en koningin hadden besloten wie hun opvolger zou zijn. Ze besloten natuurlijk dat Elle hun opvolger mocht zijn. Kort daarna is Elle getrouwd met een aardige jongen. Nelle wilde wraak nemen en ging naar de boze tovenaar. De boze tovenaar die Gardris hete was het met haar eens en besloot haar te helpen. Nelle deed alsof ze met hem ging trouwen als het hem was gelukt om wraak te nemen op haar zus, dus Gardris begon meteen. Gardris zou Elle voor één uur in een vlo veranderen en haar dan in de kerker onder zijn huis opsluiten. Het liep zoals gepland, alleen was Elle heel verwend dus ook heel dik en Gardris deed haar handboeien om die veel te klein waren. Niemand wist waar Elle was en daarom werd Nelle koningin. Ze liet Gardris opsluiten zodat ze niet met hem hoefde te trouwen.

Ondertussen speelde er wat af in de kerker onder Gardris huis. Elle was niet veel afgevallen en was eigenlijk alleen maar dikker geworden (hoe dat kwam wist niemand behalve Gardris maar die overleed in de cel) en de handboeien zaten steeds strakker en strakker tot ze versplinterde. Hetzelfde gebeurde bij haar benen en zo was ze vrij. Ze rende het huis van Gardris uit en vertelde aan iedereen de waarheid. Nelle ging dezelfde cel in als Gardris (en stierf van de honger). Elle werd koningin en haar man weer koning ze kregen twee kinderen en leefde nog lang en gelukkig.

En zo zie je maar weer het uiterlijk is niet belangrijk alleen het innerlijk.