lieve Lieve

Griezelverhaal

terug

Griezelverhaal Hoi. Daar ben ik weer met een verhaal, het is een griezelverhaal. Hier komt het:

Er leefde eens een meisje ze was arm en was een wees. Het enige dat ze had was de sombrero van haar oma uit Mexico. Vroeger durfde ze hem nooit op omdat hij elke keer over haar ogen zakten en ze was bang voor het donker. Toen ze ouder werd, kreeg ze een baan als huishoudster en woonde bij een oude vrouw in huis. Toen ze op een dag naar buiten ging begon het plotseling te regenen.

Haar jas lag nog thuis. Het begon harder en harder te regenen. Uiteindelijk zetten ze toch de sombrero op. Hij zakte niet meer over haar ogen en was zelfs te klein. Hij begon te knellen en te knellen en werd het zwart voor haar ogen. Ze viel in een korte slaap. Toen ze wakker werd lag ze in iets nats. Het was schemer donker en ze keek omhoog. Ze zag een ronde opening. Ze lag in een put. De wand was ruw en er staken stenen uit. Daar kan ik wel aan omhoog klimmen. Het lukten en ze kwam op een afgelaten veld. Langzaam, voetje voor voetje, liep ze over het veld tot ze bij een afgelegen boerderij kwam. Ze keek via het raam naar binnen. EEN GERAAMTE!!! Tegenover het skelet zat een mens. Of nee...

“Nee, dit is niet waar. Ik droom... ik droom…”: zei ze tegen zichzelf. Het skelet keek haar kant op. Ze bukte net op tijd. Door een kier in een plank kon ze kijken. Zo zouden ze haar niet kunnen zien. Een lange seconde keek de vampier haar recht in haar ogen. Had hij haar gezien?

Nee vast niet. De vampier zij iets tegen het skelet en wees haar kant op. Hij kwam langzaam op de deur af. Ze moest iets doen. Snel klom ze in de regenpijp het dak op. Aan de andere kant gleed ze weer van het dak af. Ze begon te rennen. De vampier en het skelet kwamen op haar afgerend. Uiteindelijk kwam ze bij de put. Maar waar eerst de put was lag nu een reus!

Ze bleef stokstijf staan. Wat moest ze doen? Blijven staan en als toetje van een griezel paar eindigen of het wagen om de reus wakker te maken en in de put de sombrero op doen? Wat moest ze doen, wat moest ze doen, wat moest ze doen? Ze wist het: ze koos voor de reus. Ze sprong op zijn hand en klom naar boven naar zijn arm. Ze gleed uit de reus werd wakker. Hij stond op. Ze hing aan een okselhaar. Schreeuwend van de pijn begon hij te zwaaien. Uit zijn oksel kwam een vreselijken stank van rote eieren, katten pis en honden poep. Uiteindelijk liet ze los. Het werd donker en even later lag ze op de bank. De oude vrouw zei: ”Nikie. je hebt koorts.”